Google

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

http://pneumatikotita.forumotion.com/

ΓΕΡ. ΚΛΕΟΠΑΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ

Πάτερ Κλεόπα, εδώ καθημερινά καταφθάνουν άνθρωποι απ΄όλο τον κόσμο για να σας δούν. Ποιες είναι οι εμπειρίες κι οι εντυπώσεις σας~

-To ότι εμείς οι Χριστιανοί έχουμε μέσα μας μπερδέψει τα πράγματα. Αν κι είμαστε βαφτισμένοι, ωστόσο συχνά δεν ξέρουμε τι πιστεύουμε.Με πόνο και θλίψη βλέπω καθημερινά ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε φτιάξει για τον Θεό μια εικόνα περίεργη κι απαράδεκτη. Μια εικόνα που δεν συμβιβάζεται με τα Ευαγγέλια και τα βιβλία τα ιερά που τον Θεό τον προσδιορίζουν ως άβυσσο ευσπλαχνίας και αγάπης.Σχεδόν το 99% όσων έρχονται εδώ φαντάζονται τον Θεό σαν ένα ανώτερο όν που επιφυλάσσει στον άνθρωπο μόνο θυμούς, οργές, ποινές αλλά σπάνια καλωσύνες.

Εγώ δεν είμαι γιατρός αλλά τσοπάνος, πιστεύω όμως πως η αιτία του καρκίνου εκεί βρίσκεται: στη λαθεμένη εικόνα που ο άνθρωπος έφτιαξε μέσα του για τον Θεό.

Δηλαδή αν εμείς οι άνθρωποι μετασχηματίσουμε την αντίληψη που έχουμε σήμερα για τον θεό, αν αλλάξουμε την εικόνα που φτιάξαμε μέσα μας για τον Δημιουργό, τότε βρέθηκε το φάρμακο και θεραπεύτηκε ο καρκίνος

- Ναι .Τον καρκίνο τον δημιουργούν οι τύψεις, τα άγχη και οι φοβίες, οι ανησυχίες και οι απσοτασίες , οι αμφιβολίες, οι θλίψεις κι οι στενοχώριες.Ο καρκίνος μπήκε στον άνθρωπο γιατί ο άνθρωπος δεν άφησε μέσα του χωρο για να μπεί ο Θεός.Αν νοιώσεις μέσα στις φλέβες σου τον Θεό, τότε ηρέμησες. Αυτό ειναι το φάρμακο τού καρκίνου.
Αρκει να πιστέψει πως είναι πλασμένος απ τον Θεό με αγάπη κι ότι ο Θεός έχει για τον καθένα μας ένα σχέδιο.Άαραγε ποιος ξέρει τι σχέση να έχουν οι ανθρώπινες πτώσεις μ΄αυτό το σχέδιο του Θεού...Άλλωστε μη ξεχνάμε , όλοι μας είμαστε παραβάτες κι εγκληματίες , αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να τηρεί στ΄αλήθεια τούς όρους τού Νόμου.Αν ο πόρνος, ο μοιχός, ο εγκληματίας πιστέψει και πεί στον Θεό «Θεέ μου, Συ που μ΄έφτιαξες μ΄ένα τόσο φτηνό υλικό.Κάνε με τούτο να το χωνέψω», το πρόβλημα λύθηκε.

Ο άνθρωπος ο αμαρτωλός θα συνειδητοποιήσει ότι είναι πάροικος πάνω στη γη κι ότι γι αλλού είναι ο προορισμός του.

Τό άσχημο είναι ότι δεν μάθαμε να δεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι όπως ακριβώς είναι, και το χειρότερο ότι δεν συνηθίσαμε αυτό τον αμαρτωλό εατό να τον διατηρούμε σε επαφή με τον Ουρανό.

Γι αυτό και ο καρκίνος θερίζει


από το βιβλίο του Τάσου Μιχαλά «Η Ορθοδοξία στη χώρα τού Τσαουσέσκου» εκδ.Επτάλοφος , Αθήνα 1982

πηγή: http://misha.pblogs.gr/2011/02/ger-kleopas-o-karkinos-ofeiletai-sth-lathemenh-eikona-mas-gia-to.html

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ομιλία κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου
Με θέμα «Το Αναστάσιμο μήνυμα των Αγγέλων» θα ομιλήσει ο θεολόγος, φιλόλογος, ιεροκήρυκας και συγγραφέας Νικόλαος Σωτηρόπουλος
την Κυριακή 8/5 στις 7:00μμ
στην Αδελφότητα «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα.
http://niksotiropoulos.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ είπε...

Ένα χωριό που εξαφανίστηκε...ένα ιερό που έμεινε... μία φωνή η δική μας... σε μία εποχή άσχημη.
Ένα λεπτό του χρόνου σας... ή ένα ευρώ που περισσεύει...

http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/ Επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας και αν θέλετε βοηθείστε για την ανέγερση της ιστορικής εκκλησίας όλων μας, της εκκλησίας των Ταξιαρχών, της Μονής Κερνίτσης ή απλά διαδώστε το μύνημά μας και προβάλλετε το ιστολόγιό μας.
Ένα λεπτό από το χρόνο σας.
Ευχαριστούμε και συγνώμη για την ενόχληση.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι από τη Κύπρο.Δε μπορω, να περπατισω μόνη μου. Τα θαύματα της Παναγιας, και των Αγίων, και οι δυδαχες των Πατέρων, σε βοηθούν, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή. Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος! ό καρκίνος οφείλετε στήν κλιρονομιμενι αμαρτία που κλιρονομισαμε από τον πρώτο άνθρωπο Αδάμ. στήν Αγία γραφή αναφέρεται ο λόγος γιατί αρρωστενουμε,γερναμε και γιατί πεθαίνουμε. βρείτε της απάντησης σε πολλές ερωτήσεις μέσα στήν δίκη σας αγία γραφη. μην αφήνετε άλλος με διάφορες κοσμικές φιλοσοφίες να φέρουν μομφή στο Όνομα του Θεού και δημιουργό μας και πατέρα μας. διαβάστε αποκάλυψή 4:11 ι δόξα και ι τιμή και τα πάντα να δίνονται μόνο στον Παντοδύναμο Θεό μας. Υπάρχουν ικανοποιητικές απάντησης στήν αγία γραφη σάς, μελετιστετην συστηματικά βάλτε πρόγραμα και θα μάθετε όλοι την αλήθεια πράγματα που δεν θέλουν να σας πουν.
Ο Θεός είναι Αγάπη και οποίος αγαπάει δεν θέλει να κάνει τον άλλον να τειρανιετε, πόσο μάλλον ο Θεός που είναι Αγάπη! 1Ιωάννης 4:8 αποκάλυψή 21:4-5.